ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 8Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΡΩ

IMG_3902

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος-Ταώ, στην Πεντέλη Αττικής η 8η Πανελλήνια Σύναξη Νέων της Ενωμένης Ρωμηοσύνης , με θέμα: “Ο όσιος Παΐσιος ως νέος και βοηθώντας τους νέους”. Νέοι από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωμένης Ρωμηοσύνης και τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους την όλη εκδήλωση που αποτέλεσε μία εξαίρετη ευκαιρία για γνωριμία και επικοινωνία μεταξύ των Ρωμνιών.
Την προηγούμενη μέρα, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, οι Νέοι συμμετείχαν στη θεία λειτουργία επί τη εορτή του πολιούχου των Αθηνών Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Ακολούθησε η ξενάγηση σε μνημεία και ιστορικά σημεία του κέντρου της πόλης, όπου οι Ρωμνιοί της Αθήνας προσέφεραν στους υπόλοιπους ένα ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία. Το απόγευμα οι Νέοι προσκύνησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, όπου τους υποδέχτηκαν και τους φιλοξένησαν οι εφημέριοι του ναού. Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού από την πρόσφατη εκδρομή των Νέων στη Μικρά Ασία, στο φιλόξενο Νεανικό Στέκι της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου. Έτσι, οι εντυπώσεις από την όμορφη πρωινή ξενάγηση στην Αθήνα συνδυάστηκαν με τις μνήμες από το οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες της Ρωμηοσύνης.
Την Κυριακή, μετά τη θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή, ακολούθησε το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, ο οποίος μίλησε για…. την πολυποίκιλη προσφορά και την πατρική αγάπη του Αγίου Παϊσίου προς τους νέους, μέσα από τις διδαχές, τις συμβουλές, την προσευχή του και το παράδειγμά του. Εισαγωγική ομιλία πραγματοποίησε ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης, ενώ χαιρετισμό και ευχαριστίες εκ μέρους της Ενωμένης Ρωμηοσύνης απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από όμορφα θεατρικά δρώμενα και τραγούδια που μετέδωσαν στους θεατές το πνεύμα της Ρωμηοσύνης δηλαδή της αγάπης και της θυσίας για τον Χριστό και την πατρίδα. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι Ρωμνιοί διένειμαν το καινούριο βιβλίο που εξέδωσε η Ενωμένη Ρωμηοσύνη με μαρτυρίες για τον Άγιο Παΐσιο, μαζί με δύο άλλες παραγωγές του σωματείου, το Dvd με τον βίο του Αγίου και το Προσευχητάρι. Η φιλοξενία εκ μέρους της αδελφότητας και η ευλογία της γερόντισσας Στυλιανής επισφράγισαν μία πολύ πετυχημένη εκδήλωση που αυτομάτως δημιουργεί προσμονή για την επόμενη!.
Ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές, επώνυμους και αφανείς. Οι Νέοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης επέστρεψαν στις πόλεις τους με ανανεωμένη τη διάθεση για εν Χριστώ αγώνα και με την ελπίδα ότι “υπάρχει ακόμη μαγιά…”!

IMG_3752 (1) IMG_3763 (1) IMG_3754 (1) IMG_3749 (1) IMG_3746[1] (1) IMG_3804

 

IMG_3868 IMG_3859 IMG_3844-2 IMG_3909 (1) IMG_3894 IMG_3889